menu

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Εγκεφαλογράφημα : σε τι μας βοηθάει σε αυτισμό και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Πολλοί είναι οι γονείς που προβληματίζονται έντονα στην ιδέα ότι πρέπει το παιδί τους να κάνει εγκεφαλογράφημα. Η ιδέα μιας αρνητικής διάγνωσης που θα μας δοθεί μέσα απο τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης είναι σίγουρα ένας λόγος που δημιουργεί άγχος.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι γονείς ως μέλη της ομάδας

 Όταν ένα παιδί παρουσιάζει μια δυσκολία σε κάποιο τομέα (π.χ. λόγος-ομιλία, συμπεριφορά κ.τ.λ.) οι γονείς απευθύνονται σε ειδικούς θεραπευτές για να αντιμετωπιστεί ή να βελτιωθεί η κατάσταση. Στην Ελλάδα όμως η διεπιστημονική ομάδα των θεραπευτών παραλείπει συχνά ένα σημαντικό μέλος της, τους γονείς. Αρχικά θα πρέπει η οικογένεια να χωρίσει τους ρόλους, ένας απο τους γονείς (συνήθως η μητέρα) αναλαμβάνει την φροντίδα του παιδιού ενώ ο άλλος ασχολείται με την εκπαίδευση.

Ο ρόλος της οικογένειας στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος



''το παιδί μου έχει διαγνωστεί με Αυτισμό, η ζωή μας απο τότε άλλαξε, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω''
Αυτισμός :


Η απάντηση είναι απλή. Να είστε ειλικρινείς. Τα αυτιστικά άτομα είτε ενήλικες είτε παιδιά σκέφτονται με έναν διαφορετικό τρόπο, μιας που λειτουργούν περισσότερες περιοχές στον εγκέφαλο τους (κατά την διαδικασία σκέψης) απο ένα νευροτυπικό άτομο.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιαγιά, παππούς και λογοθεραπευτική παρέμβαση

Στην σύγχρονη κοινωνία πολλοί γονείς εξαιτίας των υποχρεώσεων τους αναγκάζονται να ζητήσουν την βοήθεια των γονέων τους για την φύλαξη των παιδιών. Η γιαγιά και ο παππούς είναι δύο ''φιγούρες'' που σίγουρα δεν λείπουν απο την καθημερινότητα των παιδιών και για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα που παρακολουθεί ένα παιδί που χρίζει λογοθεραπευτικής παρέμβασης.